Veiledning for å lage korsstingdesign på egen hånd

Veiledning for å lage korsstingdesign på egen hånd

Generer korsstingdesign

Hvordan får du korsstingdesign

Å få korsstingmønsteret er enkelt som 1, 2, 3:

1. Velg et bilde som skal lastes opp.

Veiledning for å lage korsstingdesign på egen hånd

2. Etter det vil du kunne justere et område av bildet og størrelsen på det resulterende designet.

Velg deretter nålepunkt, lerret, cellestørrelse og antall trådfarger.

Veiledning for å lage korsstingdesign på egen hånd

3. Hvis du er fornøyd med forhåndsvisningen, kan du generere den utskrivbare PDF-mønsteret.

Veiledning for å lage korsstingdesign på egen hånd

Generer korsstingdesign

Generelle innstillinger

 • Velg et bilde som skal konverteres — Generatoren behandler bilder du laster opp for å lage korsstingmønstre som ser like ut som det opplastede bildet. Velg et bilde eller en tegning du vil konvertere.
 • Lysstyrke — Hvis bildet ditt er mørkt, kan det være lurt å øke denne verdien, hvis bildet ditt etter å ha økt kontrast har lyse deler med for få detaljer, kan det være lurt å redusere denne verdien.
 • Metning — Hvis du trenger at resultatet skal ha farger nærmere for grunnfarger, noe som er nyttig for tegninger, kan det være lurt å øke denne verdien, hvis du vil ha mer gråtoneresultat, kan du redusere denne verdien.
 • Kontrast — Hvis den lyseste delen av bildet ikke er hvit og/eller den mørkeste delen av bildet ikke er svart, kan det være lurt å øke denne verdien, ellers kan det hende at generatoren finner for få farger for mønsteret ditt.
 • Stoffcellestørrelse — Lerretet er et stoff som du syr motivet ditt på, antall hull du kan telle på dette lerretet per tomme av lengden, er navngitt som antall og er et tall du ser i verdien av dette feltet.
 • Floss palett — Det er mange selskaper som produserer fargede tråder, du kan sjekke hobbybutikken din for tilgjengelige merker og velge den du foretrekker i dette feltet.
 • Størrelse — I dette feltet definerer du bredden på det resulterende mønsteret i centimeter, og høyden beregnes automatisk for å holde sideforholdet det samme som området på bildet, markert med grønn kant på forhåndsvisningen av det opplastede bildet. Hvis bildet ditt har mange små detaljer, vil økende størrelse hjelpe deg med å ha disse detaljene synlige, og vil også redusere antall farger som kreves for mønsteret.
 • Kompleksitet (kvalitet og detaljer) — Lar deg justere detaljer og dermed kvaliteten på matching av mønsteret til kildebildet, gradvis endre alternativer i avanserte innstillinger automatisk. Jo høyere denne verdien, jo flere detaljer vil mønsteret ditt ha, og jo mer komplisert vil det være å jobbe med dette mønsteret.
 • Brøkkryss — Gjør det mulig å jevne ut linjer på mønsteret ved å la tverrdelene ha forskjellig farge. Du må bruke brøksting for å lage disse kryssene, noe som betyr å sy noen fjerdedeler av noen kryss med tråd av forskjellig farge. Du kan bruke kvart-, halv- og trekvartsting når fargene på delene av korsene stemmer overens.
 • Bland farger — Gjør det mulig å jevne ut fargegradienter ved å blande tråder av forskjellige farger satt inn i en enkelt nål. I fargekartet vil du se dem som farge der flere fargekoder er oppgitt.
 • Flere detaljer (komplisert) — Gjør det mulig å bruke flere små detaljer på bildet når du genererer et mønster. Dette gjør mønsteret mer komplisert å jobbe med, men gir et skarpere resultat.
 • Flere farger (komplisert) — Lar generatoren bruke flere farger når den genererer et mønster. Dette gjør det mulig å få et mer fotorealistisk resultat. Dette alternativet er ofte nyttig for fargerike bilder.
 • Fargebakgrunn for mønsterceller — Gjør det mulig å tegne fargebakgrunn under symboler på sømkartet. Dette er nyttig for å visuelt se hva du jobber med, men det er dyrere om du skal trykke mønsteret før du jobber med det.
 • Store mønsterceller — Øker størrelsen på symbolene på det genererte stingkartet og legger til monteringshull på fargekartet. Det er nyttig hvis du har dårlig syn og skal skrive ut mønsteret, men det gjør mønsteret flere sider og dermed dyrere å skrive ut.
 • For utskrift på en skriver (PDF) — Gjør det mulig å generere mønster som PDF, som inneholder mønster delt inn i sider, egnet for utskrift på en vanlig kontor-/hjemmeskriver. Deaktivering av dette alternativet resulterer i generering av 3 filer, som inneholder forhåndsvisning, fargekart og sømkart som separate bildefiler, noe som er nyttig hvis du bruker tabellen på mobiltelefonen for å jobbe med designet.
 • Stofffarge — Lar deg endre en farge på lerretet, noe som er nyttig for eksempel hvis du er villig til å ha en hvit silhuett på et svart lerret. Dette alternativet er nyttig hvis du valgte en gjennomsiktig farge på bildet eller brukte et bilde med gjennomsiktige områder.
 • Bruk valgte palettfarger — Hvis du har laget et mønster og ikke liker hvordan generatoren valgte farger for mønsteret ditt, kan du manuelt velge hvilke tråder du vil bruke til mønstergenereringen.
 • Ikke sy farger — Lar deg velge hvilken eller hvilke farger som skal anses som transparente. Det er nyttig for eksempel hvis du har en svart tegning på hvit bakgrunn og ønsker å sy bare en svart del. Vær oppmerksom på at for best resultat anbefales det å bruke et bilde med gjennomsiktighet til dette formålet.
 • Antall farger — Lar deg redusere eller øke antall farger som generatoren skal bruke for å lage mønsteret. Det anbefales å konfigurere alle andre parametere før du endrer denne verdien fordi de fleste av dem fører til at denne verdien beregnes på nytt.

Krysstyper

Full korssting

I fargekartet i kolonnerekkefølgen finner du:

 • fargeprøven;
 • tegnet som brukes på designet;
 • trådkoden og etter "x" antall tråder du skal sette inn i nålen;
 • antall kryss av denne fargen på motivet;
 • antall tråder (6 tråder med 8 meter lengde), når et skråstrektegn brukes, vises antall tråder av en hel tråd.

For blandede farger vises flosskoder og antall tråder for begge fargene.

Full korssting på motivet er et skilt i full størrelse og bør sys på vanlig måte.

Veiledning for å lage korsstingdesign på egen hånd

3/4 sting + 1/4 sting

Denne stingtypen vises som et tegn, delt i 4 deler, der 3 deler har samme farge og 1 er forskjellig. Den kan sys som en hel diagonalsøm og en som en halvdiagonalsøm i samme farge, og resten halvdiagonalsøm i en annen farge.

Veiledning for å lage korsstingdesign på egen hånd

Andre typer sømmer

Det kan også være kors med to diagonalsømmer i forskjellige farger, øvre og nedre deler av korset i forskjellige farger. Hvis fargen som ikke skal sys er valgt, kan det være kryss som ikke har noen deler sydd.

Veiledning for å lage korsstingdesign på egen hånd

Det finnes også andre alternativer.

Mønstersenter

I midten av motivet er merket med rød farge. Det er enklere å starte fra midten av stoffet og ikke beregne hvilken side du skal starte fra.

Veiledning for å lage korsstingdesign på egen hånd

Likte du designet og vil lage ditt eget på bildet ditt? Prøv Cross-stitching design generator.

Vi lager og deler korsstingdesign med deg gratis.
Alle design er gratis for bruk av sluttbrukere. Samtidig er ingen videresalg eller kopiering tillatt for andre kryssstingsider.
Vi legger merke til at det ikke finnes noen atferd som bryter med opphavsrett og andre lover på denne siden.

Generer korsstingdesign

Cookie-preferanser